Ik voel me lekker na het koud douchen en het schijnt ook nog goed te zijn voor je immuunsysteem.

Hoe pak IK dat aan?

Ik douche eerst gewoon, dan gaat de warme kraan uit en koel ik eerst mijn rugzijde beginnend bij mijn rechter been en bil (ach hier zit zoveel spieren (en vet op,) dat kan wel tegen een stootje, uhum), daarna mijn linker been en bil. Vervolgens mijn rechter arm (ik ben nog steeds bij mijn achterzijde) en schouder en dan mijn linker arm en schouder. Vervolgens het zelfde schema (linker been, rechter been, linker arm, rechter arm) maar dan aan de voorzijde.

Daarna is mijn gezicht en hoofd aan de beurt, rustig aan anders wordt ik duizelig!) Vervolgens ga ik nog eens over mijn benen om vervolgens mijn armen en oksels (KOU-HOUD!!) borst en buik af te koelen. Ook het borstgebied voelt ER-RUG koud daarom leg ik meestal mijn hand op mijn borstbeen (hart gebied), of het ook echt werkt, weet ik niet maar dit voelt beschermd en minder koud.

Hierna is het prima, ik kan draaien en heerlijk lummelen onder de douche, steek ook nog even mijn hoofd er onder en als ik niet uitkijk blijf ik lekker staan.

Voor mij voelt het goed. Niet altijd en dan douche ik lekker warm. Bewustwording en luisteren naar je lijf is belangrijk, want alleen jij weet wat goed voelt voor jou op dit moment.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.