Soms ben ik de Harmonie in mijn lijf een beetje kwijt en soms is hij er ineens weer. Zoals vanochtend, tijdens mijn meditatie dacht ik ineens – ja  jongens, Ik weet dat je tijdens het mediteren juist niet moet denken, maar ja ik dacht dus ineens – “Harmonie”, en voelde ik de rust over me heenkomen.

Mijn energie zakte als vanzelf, zo ook mijn schouders. Wat is dit een fijn gevoel, een cadeautje lijkt het wel. Zo fijn.

De reden dat ik aan Harmonie dacht komt door een bijeenkomst waar ik gisterenavond aan deelnam. Het ging over geloof en over ….. pff nu ben ik het even kwijt. Ik weet in mijn gevoel wel waar het over ging maar kan even niet op de woorden komen. Wel lastig als je een blog probeert te schijven, haha. Maar goed, op dit moment voel ik me dus harmonieus.

Volgende week is onze laatste bijeenkomst van dit voorjaar, dan willen we fijn, en in contact (via zoom) bij elkaar zijn met een mooi thema. Of wij een onderwerp wisten? En een van de deelnemers zei: “Harmonie”.

Wat een fijn thema. Ons werd verzocht input (dat kan van alles zijn: muziek, een verhaal of gedicht, een tekening) over dit thema naar de cursusleider te sturen en ja, dat is een mooie opdracht. Ik zit dus in meditatie aan van alles en nog wat te denken en ineens komt die Harmonie tevoorschijn. Wat een ondersteuning van mijn mediatie. Zoals gezegd zakte ik meteen dieper in mijzelf en in het vertrouwen. Daardoor kwamen er ook wat traantjes los – en dat is oké zo. Zo fijn om zo nu en dan een opdracht te krijgen.

Ik wens iedereen een stralende dag vandaag, en wil je reageren …. Graag!
Ik ben benieuwd naar wat mijn hersenspinsels jou brengen.

Voel-je-vrij, Angelique

***

* De foto is van mijn tuin. Ik vind het een mooie Harmonie, het onkruid tussen de vaste planten. Helaas weet ik nog niet wat het onkruid is en wat de vaste planten zijn, Oeps, vergeef me!

Reacties

 • Corrie
  Antwoord

  Lieve Angelique,
  Het woord harmonie roept nu niks speciaals bij mij op.
  Wel deze blog. Dank voor jouw openheid. Dank dat je dit met ons deelt.

  • Angelique
   Antwoord

   Wat fijn Corrie, ik ben benieuwd naar wat de blog bij je oproept ….. wil je het met ons delen?

   Altijd goed natuurlijk, fijne zaterdagavond hè

   Groetjes Angelique

 • Timo
  Antwoord

  Simpel :
  Schoffel alles eruit,
  en dat wat terug komt
  is onkruid !

  • Angelique
   Antwoord

   Mijn idee Timo! Wel krijg ik altijd rare reacties als ik dat zeg haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.