Vorig jaar in het najaar ben ik aangesloten bij de introductielessen van de Soefibeweging in ’s -Hertogenbosch en dit was een heel goed besluit. Wat een fijne mensen komen hier samen, wat een kennis en vrijheid mag ik bij hen ervaren. Ik ben SUPER BLIJ met deze dinsdagavonden en de nieuwe spiritualiteit die hiermee naar me toekomt. Dank je wel lieve organisatoren en deelnemers. Ik hoop jullie na de vakantie weer te ontmoeten.

.

Hieronder mijn tekst voor de bonte avond:
Ik ben echt heel er benieuwd wat hij jou geeft.
Het Thema was HARMONIE

.

Ik weet het niet hoor maar telkens als ik het zie, hoor of voel glipt het als los zand door mijn vingers. Het lijkt een thema als aandacht of bewustzijn maar toch voelt het anders. Het glipt gewoon weg. Het zand lost op in het zand op de grond en daarmee is de harmonie zó groot dat hij onvindbaar is, zoals het bos door de bomen.

Als een reiger in de zee
mijn voeten in het zand.
De vogel in mijn heg, in het water – op het land.

Als een mus in mijn tuin vliegt hij weg. Zoals tijdens een meditatie of de Kinhin ineens de sereniteit verdwijnt zodra je bewust bent dat hij er is …. euh was …. dus!

Weg!
Weemoedig?

ja een beetje, omdat ik het graag bij me hou

Zoals in de boom met zijn zwarte stam, zijn kronkelende takken en fris groen blad. Het oneindige licht – erachter een vliegtuig, ook deze verdwijnen. De harmonie, hij glipt weg, vervliegt, onzichtbaar, ongrijpbaar lijkt het te vergaan: Als de adem in mijn longen, het onkruid in de tuin, de geluiden van de aarde

Het is er, altijd en toch is het weg!

Angelique Verstappen

Soefi klas
Afsluiting voorjaar 2021

.

* bonte avond (hihi), ja het kan allemaal. Zo leuk!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.