Van april t/m december 2021 heb ik een opdracht uitgevoerd voor de BINT Vrijwilligersacademie.

Deze academie organiseert workshops waar ALLE vrijwilligers – die wonen of werken binnen de Gemeente Sint-Michielsgestel – aan kunnen deelnemen. Via deze weg ondersteunt de gemeente de vrijwilligers en toont zij waardering voor het goede werk dat hij of zij voor de gemeenschap doet.

De workshops die BINT aanbiedt liggen in het  vakgebied waarin de vrijwilliger werkt, maar ook algemene thema’s komen aan bod. Denk hierbij aan: Communicatie trainingen, time-management (hoe ga jij om met je (vrije)tijd), of hoe om te gaan met agressie op je werk of goed omgaan met je eigen grenzen, etc.

De workshops mogen leerzaam, interessant maar ook leuk zijn.

Helaas was het nog niet zover. Het aanbod was zeer beperkt en de meeste vrijwilligers weten niet eens dat de Vrijwilligersacademie bestaat. Dit kan anders! Daarom dit onderzoek en uiteindelijk een plan-van-aanpak om …. tot een gevarieerd en gestructureerd workshopprogramma te komen waarmee ze de komende jaren weer meer vooruit kunnen.

Deze opdracht is onderdeel van mijn re-integratie op de arbeidsmarkt. Door ziekte ben ik een paar jaar uit de running geweest en dit is een van de stappen naar betaald werk. Super blij was ik met deze opdracht en de kans om een positieve werkervaring op te doen. Ik heb deze opdracht dan ook enthousiast en met beide handen aangenomen.

Ik dank BINT welzijn en vooral mijn begeleidster op locatie Addy van Beek.

Voel-je-Vrij
Angelique


Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.